Coaching

 

Als je kijkt naar de ademhaling van een pasgeboren baby zie je dat het buikje op en neer gaat. Een baby kan schreeuwen zonder hees te worden. Doordat de baby nog geen emotionele blokkades heeft en totaal ontspannen is en zichzelf kan zijn heeft het de perfecte zangtechniek. Toch zijn blokkades en grenzen nodig anders zouden we ons leven niet in de hand hebben. Met S&NAP heffen we de emotionele blokkades op die in de weg zitten om een goede zangtechniek te hebben. 

Wat is S&NAP?

Singing & Neuro Associative Performance

Als jong meisje droomde ik er van zangeres te worden! Ik zong omdat het me blij maakte! Ik was niet bezig met wat men van me vond, of dat ik gezien werd, of dat ik wel deed wat de wereld van me verwachtte.... Totdat het mijn beroep werd. De passie en onschuld was tot 7 jaar geleden langzaam weg geëbd. Ik deed m'n werk, netjes, technisch, draaide m'n showtje af..... met als resultaat, ik stopte! Ik ben op zoek gegaan naar de essentie, waarom wilde ik ook alweer zingen? NLP heeft me geholpen die lol en liefde voor het zingen weer te vinden en heb inmiddels verschillende cursussen gevolgd en certificaten behaald. Binnen het werkveld van NLP heb ik een methode ontwikkeld afgestemd op zang. En nu sta ik weer vol overgave en met passie op het toneel! Ook jij kan weer terug naar die kern! Ongedwongen zingen en daadwerkelijk stappen maken om uit eindelijk lekker in je vel je examen in te gaan.

 

Singing & Neuro Associative Performance

Hoe komt het dat ik dicht sla zodra ik moet presteren? Waarom kan ik me niet totaal overgeven aan de muziek of kan ik niks los laten? Ik voel me zo onzeker en niet op mijn plek. Wat is de trigger waardoor je bepaald gedrag vertoond?

Bij S&NAP achterhalen we de bron van de trigger en gaan we van de ‘problem state’ naar de ‘desired state’. We gebruiken hiervoor interventies, ofwel oefeningen,  gebaseerd op NLP (Neuro linguïstisch Programmeren). Het doel met de interventies is dat je niet meer dicht slaat, je jezelf over kan geven aan muziek, en daarbij je eigenheid behoud. Met als resultaat dat zelfverzekerder gaat zingen.

 

Singing & Neuro Associative Performance

Voor iedere situatie creëren mensen associaties, dit kunnen beelden maar ook gevoelens zijn. We roepen bijvoorbeeld in een ongewenste situatie, beelden op die je kracht geven. Zo’n beeld is heel persoonlijk. Bijvoorbeeld in mijn geval is dat mijn gezin. Als is ergens ben waar ik me heel onzeker voel, dan denk ik aan mijn man en kinderen. Dat beeld heb ik “geankerd’ dus dat beeld geeft me kracht. Tijdens de S&NAP lessen creëer je voor je ‘problem state’ een andere  associatie (beeld) waardoor je iets opeens veel gemakkelijker kan doen.

 

Singing & Neuro Associative Performance

Performance is het resultaat. Hoe fijn is het als je heerlijk staat te performen. Hoe gaaf is het als je je publiek mee kan trekken in je verhaal zonder een toneelstuk op te voeren en het verhaal van het lied voelt, verteld en kan overbrengen. Hoe fijn is het voor het publiek om naar een zanger(es) te kijken en te luisteren die je raakt. Gewoon omdat die performer muziek staat te maken en niet met z’n ogen dicht voor zichzelf zingt of zichzelf overschreeuwt, maar de muziek deelt met het publiek, z’n eigenheid daaraan geeft, zonder opdringerig te zijn, en zo het publiek de kans geeft om er een eigen betekenis aan te geven.

Het doel van S&NAP is, dat een goede techniek en met gevoel zingen, naadloos in elkaar overlopen? Het een must is om naast de S&NAP lessen goede techniek lessen te volgen. S&NAP biedt een goede basis en ondersteuning maar zonder een goede techniek zing je je stem kapot.

Wat is nou NLP?

Als je NLP toepast word je bewust van je waarnemingen, gedachten patronen en gedrag, zodat je waar nodig, blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.