Blog

Nurlaila houdt van schrijven! Op deze blog deelt ze regelmatig haar avonturen als artiest, maar ook haar gevoelens als mens en moeder van drie prachtige kinderen. Laat je meeslepen in de herinneringen uit haar jeugd en hilarische momenten uit haar leven!

Gooi het in het universum

‘Universum! Ik wil graag een mooie vrijstaande villa met een groot zwembad, want dat heb ik verdiend.’
Wat schrikken we dan als het een flat wordt met een opblaaszwembadje op je balkon. Je zou kunnen denken: ‘Ja, maar dít heb ik niet verdiend! Hier heb ik niet om gevraagd. Ik ben teleurgesteld. Waarom is me dit niet gegund, universum? Dit is niet het plaatje wat ik voor me had.’ Onze plaatjes kloppen helaas niet altijd met wat we krijgen.

En toch moedig ik iedereen aan om groot te dromen. Droom zo uitgebreid mogelijk. Ieder klein detail. Laat je fantasie de vrije loop en zet het desnoods op papier.
Ik zie dromen namelijk als lessen. Je droomt niet voor niets. Dromen moet je koesteren en je moet eraan werken. Dromen laten je groeien. Doe er alles aan om je droom te bereiken. Het zijn in mijn ogen cadeautjes van het universum.

Nu zal je misschien denken: ‘Ik droom van die mooie villa met zwembad, maar ik krijg een flatje driehoog-achter met opblaasbadje. Wat kan ik hiervan leren?’
Hoe hard je ook gewerkt hebt, wees nieuwsgierig naar wat je van de situatie kunt leren. Mijn advies is: accepteer het. Doe je voeten in het water van het opblaasbadje, richt je gezicht naar de zon en besef dat het geluk in kleine dingen zit. In een onverwachte hoek.
Vergeet niet het universum te danken voor de les.

En droom verder. Werk verder. Leef verder.
Gooi je droom het universum in, je weet maar nooit. Met elke droom word je rijker, met elke droom heb je een wijze les in de pocket. Het universum heeft veel voor ons in petto, meer dan we ons kunnen voorstellen.