Previous
Next

Biografie Nurlaila Karim

Nurlaila kwam op de wereld op 18 januari 1975 in Den Haag. Dat ze creatief was bleek al in haar vroege jeugd: op 5-jarige leeftijd begon ze met klassiek ballet en niet veel later met zang-, piano- en vioollessen. De passie voor acteren volgde hierna snel. Ze studeerde aan de Haagse Acteerstudio en trad in die periode veel op op bruiloften, feesten en partijen. Haar carrière begon op jonge leeftijd in het rauwe Haagse rockcircuit en uiteindelijk heeft ze nu, met meer dan 25 jaar ervaring in de muziek- en entertainmentbranche, haar indrukwekkende stempel gedrukt op deze branche!

Op 17-jarige leeftijd bracht Nurlaila samen met Leo Bennink een solo-cd uit ‘The light in the darkness’ (tevens de vertaling van haar naam) , daarop staat ook een aantal zelfgeschreven nummers. In 1998 werd ze zelfs tweede bij het Nationaal Songfestival met het liedje ‘Alsof Je Bij Me Bent’ van John Ewbank.

Toen Nurlaila 21 werd maakte ze haar debuut in het theater. Ze kreeg een rol in het ensemble van Miss Saigon en werd na een half jaar first cast Gigi. De hoofdrol van Carmen Diaz in ‘Fame De Musical’ volgde snel na Miss Saigon en ze bewees een aanwinst in het theater te zijn. Na Fame kreeg Nurlaila de hoofdrol in ‘Rent’ als Mimi Marquez (geregisseerd door Ivo van Hove) en haalde hiermee trots de titel ‘Beste Vrouwelijke Hoofdrol’ binnen tijdens de ‘Musical Awards Gala’ in 2001. Hierna volgden vele grote rollen en performances.

Dorothy / Rocky Over The Rainbow – Musicals in Concert – Musicals in Ahoy – De Munk Live – She Got Game 3 – She Got Game XL – Dorothy / The Wiz – Fantine / Les Miserable – Deloris van Cartier (Alternate) / Sister Act

Nurlaila’s passie ligt nog steeds bij Soul & Funk. Chaka Khan, Prince en Tina Turner zijn altijd een grote inspiratie geweest in haar leven. Toen ze 40 werd in 2015 besloot ze haar droom waar te maken met haar eigen, succesvolle theatertour ‘Fourtina, a tribute to the legend of rock Tina Turner’ waarmee ze schitterde in 48 theaters door heel Nederland.

Na een jaar toeren door het land begon het toch weer te kriebelen om in grote producties te spelen. Nurlaila bemachtigde de rol van ‘Nikkie Maron’ in ‘The Bodyguard’. Daarop volgden meer waanzinnige rollen als ‘Gloria Fajardo’ in ‘On Your Feet’ en ‘Donna’ (Alternate) in ‘Mamma Mia’.

In 2020 gaat er weer een grote droom in vervulling voor Nurlaila. Na hard werken voor de audities, bewijst ze zichzelf opnieuw door de (gedeelde) hoofdrol binnen te halen van Tina Turner in ‘Tina – The Tina Turner Musical’, de musical over het leven van de 80-jarige rock/pop legende.

Nurlaila is ook stem-actrice. Je kan haar onder andere gehoord hebben in tekenfilms en series ‘Lilo en Stich’ als ‘Nani’, ‘Stella het Stinkdier’ in ‘Over the Hedge’, ‘Irridessa’ in ‘Tinkerbel’, ‘Tonks’ in ‘Harry Potter’ en nog vele andere series en films waar zij al jaren kleinere rollen inspreekt. Als kers op de taart zong Nurlaila de titelsong van ‘The Lion King II’ in met Stanley Burleson.

Ze heeft ook vele jingles en reclamespotjes ingezongen en -gesproken zoals voor ‘Sky Radio’, ‘Qmusic’, ‘Primera’ en ‘Radio Tien’.

En daar hield het natuurlijk niet op voor deze creatieve duizendpoot! Als moeder van drie prachtige kinderen, besloot ze iets te doen met haar passie voor schrijven en zingen voor kids. In 2010/2011 bracht ze haar eerste kinder-cd en kinderboek uit. ‘Een Wereld Vol Liedjes’, welke in 2012 gekozen werd tot één van de kerntitels van de Kinderboekenweek.

In 2012 besloot Nurlaila zich meer te verdiepen in het menselijk bewustzijn en begon met de opleiding tot NLP Coach en behaalde in 2016 zelfs de titel ‘Master Coach of Strategic Intervention’ met als doel andere zangers en artiesten te kunnen begeleiden en ondersteunen. Vervolgens haalde ze haar diploma om TMA (Talent en Motivatie Analyses) uit te kunnen voeren. Uit deze analyses kan Nurlaila achterhalen wat precies je drijfveren en talenten zijn, zodat je deze kan inzetten in je huidige baan, of juist wanneer je op zoek bent naar een nieuwe loopbaan. Deze TMA analyses kunnen ingezet worden voor bedrijven, maar zijn ook een perfect hulpmiddel voor aankomende studenten die gericht een studiekeuze willen maken of als je nadenkt over of juist toe bent aan een carrière-switch.

Met al deze kennis en ervaring heeft Nurlaila haar eigen methode ontwikkeld, S&NAP. S&NAP staat voor ‘Singing and Neuro Associative Performance’ en met deze methode kan zij als geen ander (jonge) artiesten begeleiden die worstelen met allerlei blokkades als faalangst of andere onzekerheden. Lees hier meer over haar (zang)coaching en boek je les direct online!

Nurlaila staat natuurlijk niet stil en is alweer bezig met het schrijven van haar tweede kinderboekje, dat volgens verwachting in augustus 2020 in de boekenwinkels ligt. Hou de site in de gaten, meer informatie volgt snel!

Coaching

Leer met Nurlaila’s coaching (S&NAP) om te gaan met je angsten of onzekerheden, zodat je weer durft te zingen alsof er niemand meekijkt! Het bijzondere aan haar S&NAP methode is de combinatie met NLP waardoor zij zang, geest en lichaam als één behandelt.

Artiest

Heb je een leuk feestje of (bedrijfs)evenement op de planning staan? Of een intiem huiskamerconcert met liedjes van Nurlaila’s album Chameleon? Nurlaila maakt er altijd een feestje van! Neem gerust contact op met haar management All About Artists.

Blog

Nurlaila houdt van schrijven! Op deze blog deelt regelmatig ze haar avonturen als artiest, maar ook haar gevoelens als mens en moeder van drie prachtige kinderen. Laat je meeslepen in de herinneringen uit haar jeugd en hilarische momenten uit haar leven!